Vigtigt at skabe diversitet i din investeringsportefølje

SPONSORERET

For at forvalte din formue bedst muligt, er det vitalt at skabe en investeringsportefølje med god diversitet. Derved kan du sprede risikoen, da du ikke lægger alle æg i én kurv.

Desværre er det ikke alle, der har et lige stort fokus på dette. Mange har en portefølje, der er bestående af forholdsvis få aktier.

Man kan sagtens skabe en portefølje med diversitet, udelukkende ved at investere i aktier. Det anbefales dog at sprede dine midler yderligere, hvilket du fx kan gøre ved at handle med valuta, investere i kryptovaluta m.m.

Mindre risiko ved at have en varieret investeringsportefølje

Du kan minimere risikoen for tab, hvis du skaber en varieret investeringsportefølje. Har du lagt alle dine æg i én kurv, er der en risiko for, at du vil opleve massive tab, hvis markedet vender mod dig.

Når du skal skabe en spredt og varieret portefølje, skal du ikke blot kaste dig hovedkulds ud i det. Du skal derimod fokusere på at foretage de rette investeringer, da det ikke blot handler om diversitet, men selvfølgelig også afkast.

Da dette kan være tidskrævende, er det ikke alle, der har succes med det. Derfor er det også værd at overveje, om du skal investere i en pulje, forening eller fond, som skaber den nødvendige diversitet i din portefølje, uden du selv skal gøre det.

Kombiner langsigtede investeringer med kortsigtede handler

De fleste har en langsigtet investeringsportefølje. Den er ofte bestående af en række aktier, og det er ofte en pensionsopsparing, der er investeret. Der er dog ikke helt så mange, der kombinerer den langsigtede investeringsstrategi med kortsigtede handler, for at skabe diversitet.

Det er en skam, at ikke flere er åbne overfor dette, da der er rig mulighed for at gøre dette. Ligeledes er det noget, der kan sprede din risiko, da hele din formue derved ikke er investeret i aktier.

Et godt bud på dette er valutahandel. Handler man med valuta på en platform på nettet, er der sjældent tale om en langsigtet investering. Derimod er der tale om en kortsigtet handel, der skal skabe et afkast indenfor forholdsvis overkommelig tid.

Har du selv et ønske om at supplere din langsigtede investeringer med forex trading (som valutahandel også kaldes), så bør du læse mere om Saxo. De udbyder nemlig en platform, der gør det muligt at handle 182 valutakryds på tværs af majors, minors og exotics.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.