TZ Tape – Sådan skaber du en forretning omkring et nicheprodukt

Konkurrencen blandt webshops på internettet bliver hårdere og hårdere. Der kommer flere og flere udbydere, hvilket også betyder, at forbrugerne har flere alternativer når de skal finde et bestemt produkt. Der findes mange produkter, som kan substituere hinanden, hvilket mere præcist vil sige at de kan erstatte hinanden. Den hårde konkurrence og de mange udbydere har fået flere webshops til at gå efter nicheprodukter.

Et nicheprodukt er et produkt inden for et bestemt område i en branche, som er lavet til en lidt mindre og præcis målgruppe. Hvis man vil f.eks. vil sælge elektronik, så er det næsten umuligt at konkurrere på pris og sortiment med store spillere som Elgiganten osv. Ved at vælge et nicheprodukt, så får man chancen for at specialisere sig inden for ét område og man vil i mange tilfælde også have mulighed for at konkurrere på pris. Et godt eksempel på dette er webshoppen, tztape.dk. De har valgt at fokusere på etiketter, labels og andet papir til labelprintere og naturligvis TZ tape. Det er alle sammen produkter, som også bliver solgt hos de store printer forhandlere, men hos tztape.dk finder man et væsentligt bredere udvalg, da de er fuldstændig specialiseret i denne niche.

Hvis man formår at målrette sin markedsføring til den rigtige målgruppe, så kan der skabes en fornuftig forretning omkring et nicheprodukt. Der findes i dag mange webshops, som satser på nicheprodukter og det er der flere gode grunde til. Det er forholdsvist nemt at starte en webshop og hvis man så kun skal håndtere én bestemt produktgruppe, så bliver det endnu nemmere og rammer man den rigtige niche, så kan man blive eneforhandler af produktet.

Kan man tjene penge på nicheprodukter?

Der er mange penge at tjene på nicheprodukter. Ofte så kan niche webshops tilbyde et bredt udvalg af ét bestemt produkt og dermed nogle andre produkter end de andre forhandlere på markedet. De kunder, der kommer ind på en niche webshop ved hvad de vil have og de er ofte klar til, at betale prisen for at få det helt rigtige produkt. Man ser derfor ofte, at det er muligt at tage en fornuftig pris for nicheprodukter og dermed skabe en god avance.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *