Tre gode råde til dig der laver din egen hjemmeside

Annonce

Er du ansvarlig for at administrere og udvikle din egen hjemmeside er der mange ting du skal være opmærksom på. Når du opretter din hjemmeside, vil du nemlig skulle kæmpe om opmærksomheden med flere millioner hjemmesider fra hele verden, hvor brugerne kan søge indhold om alt fra gode, sunde og billige madopskrifter til hjemmesider der kan hjælpe dem til gratis sex, og hvor en partner til trekant søges. Her i artiklen præsenterer vi tre gode bud på, hvad du bør være opmærksom på, når du udvikler og laver din egen hjemmeside.

Fokus på SEO

Uden fokus på SEO (Search Engine Optimization) vil du få svært ved at lokke brugerne til din hjemmeside. Til dig der ikke ved hvad SEO er, er det en række forskellige teknikker og tricks du kan gøre brug af for at få din hjemmeside højere rangeret på Google og de andre søgemaskiner. Måden hvorpå du arbejde med SEO på din hjemmeside kan være mange. Først og fremmest handler det om at bruge de rette ord, beskrivelser og metabeskrivelser på din hjemmeside, som stemmer overens med hvad brugerne af din hjemmeside søger på, samtidigt med at det giver et godt indblik i hvad din hjemmeside omhandler. Andre måder at arbejde med SEO på kan være at benytte trust links samt få andre og troværdige hjemmesider til at linke til din hjemmeside.

Prioriter og skær fra

Som ejer af en virksomhed eller service har du helt sikkert mange ting du gerne vil fortælle og vise dine potentielle kunder. Det er dog ikke altid nødvendigvis en god ide at vise alt dette på forsiden af din hjemmeside. Dels vil et overload af indhold fremstå rodet og uindbydende for besøgende på din hjemmeside, og samtidigt vil det få betydning for responstiden mellem servere og enheder. En gammel råd inden for kommunikation og IT hedder “keep it simple stupid”. Dette råd går ud på at skære ind til benet og skære alt unødvendigt indhold fra. Forsiden på din hjemmeside skal derfor nøje prioriteres, så kun det indhold der kan fange brugernes opmærksomhed beholdes. Formår du at gøre dette, kan du altid linke videre til undersider hvor brugerne kan få en uddybet forklaring af af dit produkt eller service.

Monitorer og lær af dine erfaringer

En hjemmeside er sjældent perfekt fra starten af. Dette gælder både for hjemmesider lavet af amatører såvel som professionelle. Den bedste måde at lave en gode hjemmeside på, er derfor løbende at tilpasse din hjemmeside. For at lave de rette tilpasninger er det dog en god ide at hente data på hvilken indhold der præstere på din hjemmeside. Dette kan du gennem et analyseværktøj som Google Analytic. Her kan du se hvor længe brugerne er på de enkelte sider, hvordan de er ledt ind på hjemmesiden, hvilke sider de kommer fra, hvilke enheder de er online på samt meget mere. Ved at overvåge denne type data opnår du en indsigt i din hjemmeside, som gør det nemmere for dig at tilpasse og forbedre din hjemmeside.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.