Tjekliste: essentielle ting til opstart af din virksomhed

Selvom det kan være sjovt og spændende at starte en virksomhed, kan det også være en smule svært og uoverskueligt. Der er rigtigt mange ting, man skal have styr på – herunder eksempelvis lagerplads, produkter, forsikringer og forretningsplan. Herunder får du en tjekliste med essentielle ting til opstart af din virksomhed.

Godt og rummeligt lager

Hvis din virksomhed leverer en form for fysisk produkt ud til kunderne, er det først og fremmest vigtigt, at du har et godt og rummeligt lager, hvor du kan opbevare potentielle produkter. Er du helt på bar bund, og ved ikke hvor du skal starte i din søgning, kan du eksempelvis undersøge lager til leje Aarhus.

Hav styr på dine produkter

Før du begynder på marketing og branding, er det vigtigt, at du har godt styr på dine produkter eller service. Du skal eksempelvis have styr på indkøbspriser, salgspriser, produktudseende og meget andet. Derudover er kendskab til egne produkter vigtigt, da eventuelle investorer vil have mange forskellige spørgsmål, som du absolut skal kunne svare på. Kan du ikke svare på vigtige og essentielle spørgsmål omkring dine produkter, risikerer du at miste en, eller flere, investorer.

Hav styr på dine forsikringer

Ønsker du at have en succesfuld virksomhed fra start, er det særdeles vigtigt, at du overvejer, hvilke forsikringer du får brug for. Derudover er det vigtigt, at du gør dig overvejelser over, hvilke forsikringsselskaber du skal bruge. Vigtige forsikringer til din virksomhed og ansatte er eksempelvis arbejdsskadeforsikring, bygningsforsikringer, grundejeransvarsforsikring, erhvervsansvarsforsikring og produktansvarsforsikring. Er du i tvivl om, hvilke forsikringer du skal vælge, kan du altid kontakte en fagmand, der har masser af ekspertise indenfor området. Gode forsikringer er uden tvivl noget af det vigtigste, du skal huske at have styr på, når du skal starte din egen virksomhed!

Hav en god forretningsplan

Sidst, men bestemt ikke mindst, er det altid vigtigt at have en god forretningsplan lige fra opstarten af sin virksomhed. Forretningsplanen er din røde tråd gennem hele din forretningsrejse, og du vil med sikkerhed komme til at bruge og følge den ved alle fremtidige beslutninger. Sikrer du en god forretningsplan fra start, bliver din forretningsrejse meget lettere at gå til. Jo flere informationer du kan udfylde, jo lettere bliver opstarten af din virksomhed. Det er dog vigtigt at huske, at selvom du har lavet en skudsikker forretningsplan, kan den sagtens ændre sig rigtigt mange gange i løbet af din lange forretningsrejse.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *