Tænk på miljøet med dit bambus undertøj

Dette indhold er sponseret

Nogle gange er det tid til selvforkælelse i form af lækkert nyt undertøj, og ind imellem er vi bare i den situation, at vi bliver nødt til at udskifte det, fordi det vi har er blevet slidt. Når du så alligevel skal ud og investere i nyt undertøj, kan du samtidig gøre en god gerning for miljøet ved at vælge at købe undertøj i så naturvenlige og bæredygtige materialer som muligt. Et godt valg, hvor du både får lækkert undertøj og skænker miljøet en tanke, kunne være bambus undertøj. At bruge bambus i tekstilmateriale har mange gode egenskaber.

Tekstilmaterialer med bambus kan føles enormt bløde mod kroppen, hvilket i sig selv er en dejlig behagelig egenskab, når vi taler om undertøj. Der er ikke noget mere ubehageligt end undertøj, der ikke føles rart mod kroppen. Dertil er bambus naturligt anti-bakterielt, hvilket er med til at holde huden frisk i længere tid end eksempelvis bomuld. Bambus i tekstilmateriale gør materialet svedabsorberende, hvilket også er skøn egenskab ved at bruge bambus undertøj. Bakterier og svampe, som er med til at give den dårlige og sure svedlugt, har dårlige betingelser for at overlever på tøj lavet af bambusfibre. Så bambus undertøj kan være med til at mildne symptomer hvis man har sensitiv hud eller eksempelvis eksem. Derfor er det ikke en dårlig idé, at gå efter bambus trusser og bambus strømper når du er på udkig efter nyt undertøj.

På med bambus sokkerne

En anden god effekt ved bambus i tekstilmateriale, er at bambus føles temperaturregulerende på kroppen. Det vil sige det er et godt materiale at bruge til bambus undertøj og bambus strømper, da det føles svalt når det er varmt, og føles varmt når det er køligt. Udover de mere kropslige gode egenskaber der følger med bambus i tekstilmateriale, er bambus et mere miljøvenligt materiale at bruge end andre alternativer. Bambus kan dyrkes og gro uden brug af pesticider og kunstig gødning, og bambus er med til at recirkulere store mængder CO2. Så ved at bruge bambus som materiale vælger man både et ressourcebesparende materiale, et materiale der ikke kræver kemikalier eller unaturlige vækststoffer at dyrke og samtidig så bidrager man på en positiv måde til CO2-udviklingen. Så faktisk er der rigtig mange gode og fine egenskaber og fordele ved at bruge bambus i sit materiale til at lave bambus undertøj.

Er det vigtigt for dig at foretage valg der kommer både dig selv og miljøet til gavn, når du køber ting til hjemmet eller tøj til dig selv, er der flere muligheder at kigge efter. Du kan eksempelvis vælge at gå efter produkter, der er fremstillet med økologiske, naturlige materialer, genanvendelige  eller ressourcebesparende materialer. Derved kan du finde noget godt for dig og som samtidig har haft omtanke for miljøet med i produktionsprocessen eller i valget af materialer. Hos GreenTown kan du nemt finde et godt udvalg af produkter, som alle er fremstillet af miljøvenlige materialer eller med fokus på at skåne miljøet mest muligt. Så er det ikke svært at finde lækre produkter og samtidig handle bæredygtigt og miljøvenligt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *