Succesfuld start af webshop

Drømmer du om at have din egen webshop, så vil jeg gerne bede dig overveje, hvilke ting der holder dig fra at komme i gang. Mange af dem jeg har spurgt siger, at det er de tekniske ting som hosting, platform, programmering, betalingsløsning og lignende, som holder dem fra at starte.

 

Faktum er bare, at alle disse ting netop er de nemmeste ved at drive en webshop, imod alles forventning. Som internettet er i dag, kan du nemlig have et funktionelt webhotel for blot 10 kr. om måneden. Platformen for din webshop er gratis i form af fx Magento og Prestashop. Her vil jeg anbefale sidstnævnte, hvis du er nybegynder.

 

En platform som Prestashop er en standard programmeret webshopløsning, så du behøver sådan set ikke have fat i en programmør. Med et tema til nogle få hundrede kroner bliver din webshop oven i købet unik langt hen af vejen, da kun få andre webshops i verden vil have samme design – og risikoen for at det lige netop er din konkurrent, er meget lille.

 

Du har måske hørt rygter om, at en indløsningsaftale igennem NETS er et helvede – og ja, det er det også. Men så er det heldigt at der findes alternativer. Vælger du fx Ewire, så får du både indløsningsaftale og betalingsmodul i en pakke, og det koster blot 395 kr. i oprettelsen; der er ingen faste månedlige gebyrer. Med Ewire kan du være i gang med at modtage betalinger fra alverdens korttyper på få minutter.

 

Markedsføring af din webshop
Når det kommer til at få spredt rygtet om din nye flotte webshop, så er det altså ikke nok at linke til den i et opslag på din private Facebook-profil, og så vente på at kunderne stormer til. Du skal ud og gøre dig synlig for en masse mennesker, og her er den vigtigste kanal til besøgende utvivlsomt søgemaskinen Google.

 

Forestil dig at en potentiel kunde sidder derhjemme i sofaen, og mangler lige netop dit produkt i sin hverdag. Personen begynder ikke bare hovedløst at prøve sig frem med forskellige domænenavne, nej, hun søger da selvfølgelig på Google for at finde en butik der forhandler det produkt hun mangler.

 

Her er det så altafgørende, at du dukker op som en af de øverste på side 1, for som du vist godt kender fra dig selv, så er det altså sjældent vi når om på side 17 i Google-søgningerne – vi har bestemt os inden da.

 

Alt efter hvor konkurrencepræget et marked din webshop befinder sig på, så vil det være forholdsvis krævende at opnå de ønskede placeringer i søgeresultaterne. Du bør starte med at tilmelde din webshop til et par link kataloger, så Google får øjnene op for din webshop, og begynder at indeksere siderne herpå.

 

De nemme links du kan få til din webshop består desuden af links fra dine sociale profiler, links fra profiler på diverse fora eller links fra en af dine venners hjemmeside. Når du har skaffet disse nemme links, kan du begynde at læse mere op på emnet ”link building”, hvor du hurtigt vil finde ud af, at denne disciplin kræver en høj grad af kreativitet.

 

Det er altså ikke nemt at få din webshop til tops i Google, men omvendt er det en gratis vej til en fast indtægt når du først er kommet derop.

 

Denne artikel er skrevet af Tobias Ehlig, som til daglig driver webshoppen eKondom.dk.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *