Sådan bliver du en succesfuld iværksætter

Alt for mange mennesker knækker nakken på iværksætteri. Drømmen om eget firma for unge ildsjæle, kan virke lige så lokkende som sirenesang for liderlige sømænd. Desværre kan virkningen også nogle gange være at sammenligne, da de unge ildsjæle kaster sig overbords med hovedet først, uden først at have vurderet situationen. 

Det kan koste dyrt – både økonomisk og menneskeligt. Men hvis du også kan mærke en glohed aversion mod ansættelseskontrakter med dit navn på, er iværksætteri måske alligevel vejen for dig. Det er der heller ikke noget problem med, så længe du følger en række råd. 

Hav både hjerte og hjerne med

Jesper Buch spilder ikke en mulighed for at fortælle, om dengang han printede et billede ud af en Porsche 911, så han havde et mål at stå op til, hver morgen i starten af sin iværksætterkarriere. Og det vidner lidt om, hvor hårdt iværksætteri kan være – særligt de første par år, hvor man lever på en sten. 

Det vil ofte være surt i starten, men hvis du gerne vil være økonomisk uafhængig, bliver du nødt til at kæmpe dig igennem det. Derfor skal du også sørge for at have hjertet med, i det du laver. Om dit hjerte brænder for, at alle børn skal lære at strikke, eller at du selv skal køre Porsche en dag, er underordnet, så længe du har en ild. 

Derudover skal du også vælge at arbejde målrettet med noget, du ved noget om. Der vil altid være klogere og bedre folk end dig ude i verden, men du kan lægge dig i toppen, ved at nørde et bestemt område. Hvis du er den der ved allermest om noget i landet, er der med garanti også penge at tjene. 

Udløs dine fordele

Som erhvervsdrivende havner man pludselig i en anden kategori, end den almindelige borger. Du har pludselig adgang til en masse økonomiske fordele fra andre virksomheder. Sæt dig grundigt ind i, hvor der er penge at spare for din virksomhed. Det kan for eksempel være et kort til Inco eller erhvervstelefoni. Som ny virksomhed er hver en krone, hver en rabat, hver en flaskebon afgørende for virksomhedens overlevelse. 

Unødvendige udgifter er frås, og frås straffes i junglen af iværksættere – kun de mest asketiske vinder kampen. 

Sørg også altid for at have en åben dialog med Skat. Brug dem til at sparre med i stedet for at ignorere dem. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.