Sådan tager du din selvstændige virksomhed til det næste niveau

Danmark er på mange måder et godt iværksætterland. Vi hylder iværksættere med fjernsynsprogrammer, lovgivningen sikrer frie rammer og det sociale sikkerhedsnet betyder, at flere tør tage chancen. Derfor er Danmark da også blevet kåret som et af de bedste lande på verdensplan at starte virksomhed i, og det skal de danske selvstændige selvfølgelig drage nytte af. Det kræver dog ikke bare gunstige forhold at være en iværksætter.

Vær omstillingsparat

Som virksomheden gror, hvilket heldigvis sker for rigtig mange, handler det i mindst lige så høj grad om at tilpasse sig. Lige pludselig skal man gå fra selvstændigt erhvervsdrivende, der har lavet alting selv til leder af en mellemstor virksomhed. Det kan være svært, hvorfor det da også er her, mange danske iværksættere fejler. De har ganske ikke vinden og evner til at lede på den måde, eller også er de ikke omstillingsparate nok.

Lær lederskab med CEL

Det er ærgerligt for både Danmark og den enkelte virksomhedsejer, ofr sådan behøver det ikke at være. Det kræver bare, at man kender sig selv som virksomhedsejer. Er du således en af de danske iværksættere, der er bange for, at den skæbne også kunne tilfalde dig, kan du med fordel drage nytte af CEL, Corporate Entrepreneurial Leadership. Som du muligvis kan tyde ud fra det noget kryptiske navn, er CEL nemlig en efteruddannelse med det eksplicitte mål at uddanne folk til at blive iværksættere med lederegenskaber.

De har selv forsøgt at formulere deres eksistensberettigelse ved at pege på det faktum, at markedet bliver stadig skarpere, og at man som leder og iværksætter konstant bliver nødt til at tænke nyt for at kunne holde sig oven vande. Er du iværksætter med en succesfuld og voksende virksomhed, tyder alt dog på, at det ikke er det med at tænke nyt, der er dit problem. I stedet har du måske mere brug for den del af CEL, der omhandler ”leadership”, hvor du netop kan lære alle de uudtalte regler og gode tips og tricks til, hvordan man bedst uddelegerer opgaver og leder andre. Selvom mange forklejner virksomhedsledelse til en banal opgave med en alt for høj løn, er sandheden nemlig, at ledelse i allerhøjeste grad er en egenskab, der skal læres. Det betyder heldigvis også, at alle og enhver kan lære den med de rigtige redskaber. Meget tyder på, at et af disse redskaber er CEL.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *