Sådan laver du en god hjemmebiograf

Markedet for fjernsyn og lydenheder har været igennem en rivende udvikling de sidste ti til tyve år. Det betyder, at det i dag er muligt at bygge en hjemmebiograf af utroligt høj kvalitet til meget få penge. Her er tre gode råd til dig, der gerne vil bygge din egen hjemmebiograf.

Find det rigtige fjernsyn

Fjernsynet er hjertet i din hjemmebiograf. Det er vigtigt, at du finder et fjernsyn, der har et billede på den størrelse, du ønsker. Jo længere, du kommer til at sidde væk fra fjernsynet, jo større skal det være. Hvis du derimod kommer til at sidde meget tæt på fjernsynet, kan du nøjes med et mindre fjernsyn.

Find de rigtige lydenheder

Der findes rigtigt mange lydenheder på markedet. Når du skal vælge den rigtige, er det vigtigt, at du gør dig selv klar over, hvor stort dit budget til din hjemmebiograf er. Når du har gjort det, bør tage stilling til, om lydanlægget skal være mono, stereo eller surround sound. Rigtigt mange filmelskere er glade for surround sound, fordi det omgiver hjemmebiografen med lyd. Rigtigt mange nyere film er også optimerede til denne type af lyd. Derfor vælger mange at bygge en hjemmebiograf med surround sound.

Til dette formål skal du bruge fem højtalere, der skal installeres rundt omkring i rummet, så man kan blive omgivet af lyd, når man sidder i hjemmebiografen. Derudover skal du bruge en subwoofer.

Det er vigtigt, at du tager stilling til, hvor høj lyd, du gerne vil have, når du skal se film i din hjemmebiograf. Hvis du gerne vil have meget høj lyd, er det vigtigt, at du vælger højtalere, der har kapaciteten til at kunne spille ved din ønskede lydstyrke.

Vælg de rigtige tilslutningsmuligheder

Igennem de sidste år er rigtigt mange forskellige løsninger til tilslutning af lyd- og billedenheder blevet erstattet af et enkelt HDMI kabel. Et HDMI kabel kan levere signaler for lyd og billede af enormt høj kvalitet i et digitalt format. Derfor går rigtigt mange mennesker over til at bruge et HDMI kabel lige nu. Det forsimpler nemlig arbejdet med tilslutning markant, fordi det samler alle typer af signaler i ét enkelt kabel.

Der findes mange forskellige HDMI kabler på markedet. Kvaliteten af signalet er højt for et hvilket som helst HDMI kabel. Forskellen på kablerne er oftest kun længden og kvaliteten af gummibelægningen rundt om kablet.

Inden du køber dit HDMI kabel er det vigtigt, at du finder ud af, hvor langt det skal være. Det kan du undersøge ved at måle distancen mellem de enheder, der skal tilsluttes hinanden. Det kan være en rigtigt god idé at lægge ti til tyve procent oven i denne distance, når du skal vælge, hvilken længde, dit HDMI kabel skal være. På den måde får du skabt lidt plads til, at kablet kan lægge slapt på jorden frem for at hænge stramt mellem enhederne. Det giver også bedre muligheder for at skjule kablet, så din hjemmebiograf kan se skarp ud.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *