Sådan kan du nemt indføre bæredygtige tiltag i din hverdag

Det behøver ikke at være svært at leve miljøbevidst. Faktisk kommer vi langt med få, enkle tiltag, og hvis alle gør lidt, så gør vi i fællesskab meget. Det behøver ikke at have store omkostninger, og det kræver ingen livsændrende gøremål, at indrette hverdagen en lille smule efter de omstændigheder, vi alle lever under. Vi har et udfordret klima, og det er i alles interesse, at vi hver især gør lidt til at hæmme udviklingen af tidens klimakrise.

Herunder kan du læse mere om, hvordan du med få og enkle tiltag kan leve mere bæredygtigt – og flere af disse tiltag kommer med yderligere fordele for dig, din sundhed og din økonomi. 

Undgå madspild – lav en madplan 

Én af de helt store syndere i klimakrisen er som bekendt vores mad- og fødevareproduktion. Ved at nedbringe madspild kan vi nedbringe den overproduktion, der skyldes efterspørgsel. Og faktisk er det slet ikke så svært at nedbringe husstandens madspild – det kræver bare lidt planlægning og bevidsthed om netop madspild.

I kampen mod madspild kommer du langt med en god madplan og de rette indkøb. Hvis du desuden gør en kunst ud af at genbruge rester i madpakker eller næste dags aftensmad, så tager du et kæmpe ansvar i kampen for klimaet. 

Sidst bør det nævnes, at der er forskel på de forskellige brands, hvor nogle er mere klimavenlige i både avl, fremstilling og produktion end andre. Når du handler, bør du altid gå efter de mærker, der har en miljø-certificering.

Lad bilen stå, når det er muligt

Jo mindre vi kører i vores biler, jo bedre venner er vi med miljøet. For mange af os gælder det, at vi har svært ved at undvære bilen til og fra arbejde, børnenes skole og lignende, og i det tilfælde er det selvfølgelig ikke en mulighed at undvære. Men de gange du har mulighed for at lade bilen stå og i stedet benytte dig af offentlig tranport, kan du med fordel gøre netop det og på den måde være med til at hæmme klimakrisens udvikling. Der kan også være eksempler, hvor det giver mening at gå eller tag cyklen – her bakker du ikke alene op om et sundere klima, men også en sundere krop og et bedre helbred. Win-win.

Køb genbrug

Produktion i alle afskygninger slider hårdt på klimaet, og det er et sted, vi som forbrugere virkelig kan gøre en forskel. Når du køber nyt tøj, nye møbler, nyt køkkenudstyr osv., så medvirker du til at skabe en efterspørgsel og derved en øget produktion. For at nedbringe de store konsekvenser industrien har for miljø og klima, kan du med fordel købe genbrug – gør vi alle det i et større omfang, så vil vi helt naturligt nedbringe den overproduktion, der sker i dag, samt spare kloden for det slid, det er, når vi destruerer ting, vi har smidt væk. 

Der findes mange gode genbrugsbutikker, hvor du kan finde kvalitetsvarer både online og i fysisk forstand. Find brugte ting her og gør noget godt for klimaet såvel som din økonomi.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *