Robotter på lageret: Her kan de hjælpe

Normalt er robotter i industrien måske forbundet med automatiseringen af produktion. Dette er dog ikke det eneste område hvor implementeringen af robotter kan hjælpe. I dag findes der intuitive robotter, der kan hjælpe med et utal af opgaver inden for lagerarbejde, og disse robotter er klogere end de fleste kan forestille sig. Robotterne kan implementeres med henblik på delvist at automatisere arbejdet, samt at aflaste dine medarbejdere fra opgaver der går igen.

Robotter på arbejdspladsen kan forbedre variationen i arbejdsgangen for personalet, hvilket forbedrer personalets arbejdsvilkår. En investering tjenes hurtigt ind igen, da robotterne er nemme at integrere på enhver arbejdsplads.

Hvilke opgaver kan de udføre?

Robotter der er specialiseret til lagerarbejde, kan udføre en lang række forskellige opgaver der indebærer alt fra effektivisering af materialehåndtering til palleudfyldning. Robotter kan udstyres med forskellige redskaber eller værktøjer der passer til forskellige opgaver. Værktøjerne er oftest inkluderet i den løsning du kommer frem til med leverandøren, og dit personale vil ingen problemer have med installationen af disse. De passer derfor ind i de dynamiske arbejdsmiljøer i pakkehaller og andre lagervirksomheder.

En palleteringsrobot kan eksempelvis automatisere store dele af den proces der foregår omkring paller. Dette arbejde kan stort set automatiseres fra top til tå, og det kan de grundet robotternes veludviklede software.

Universal Robots der leverer disse lagerrobotter har udviklet disse robotter til at passe ind i et hektisk arbejdsmiljø, der involverer forskellige opgaver, løft af tunge og store objekter samt gentagne arbejdsgange. Softwaren funger intuitivt, hvilket betyder at robotterne løbende lærer mere om deres omgivelser og arbejdsgange hvorfor de hurtigt lærer at passe ind.

Denne software, samt de nemme tilpasningsmuligheder robotterne har, gør at robotterne fungerer godt på et lager hvor varesortiment og produktemballage ofte skifter. Lige som de kan hjælpe med de mange skift der kommer hver sæson der kan give komplikationer og forvirring.

En økonomisk investering – men også i arbejdskvalitet

En investering i robotter er dog ikke kun en investering i bedre økonomi. Robotter kan som nævnt også bruges til at aflaste dit personale. Får du robotterne til at udføre de trivielle og gentagende opgaver, kan de tilbyde større variation i arbejdet til dit personale. Du kan ligeledes få robotterne til at forbedre de ergonomiske forhold på arbejdspladsen, hvilket både sænker udgifter til sygedage og vigtigst af alt, forbedrer glæden ved at udføre arbejdet for dit personale. Robotterne kan derfor være en god investering for de fleste lagervirksomheder.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *