5 morgenmadsideer til en frisk start på morgenen

Har du svært ved, at få det rigtige ben ud af sengen om morgenen? Måske tanken om den perfekte morgenmad vil kunne hjælpe dig. Om du er mest til yoghurt med bær, eller en bubblewaffle fra den nærmeste og bedste restaurant, så har vi det på listen her.

Gamle klassiske pandekager

Pandekager er nok noget af det mest klassiske du kan lave til morgenmad. Det er både sjovt og nemt at lave, men smager også rigtig lækkert med lidt sukker eller lidt marmelade. Du kan lave dem i anledning af fødselsdag, jubilæum eller bare en hyggelig weekend. Det eneste du skal bruge er æg, mælk, mel og noget smør og så har de næsten allerede lavet sig selv. Noget andet du kan prøve er at mose en banan og et æg sammen, da dette både skaber et sundere og nemmere alternativ.

Yoghurt med bær og sirup

Er du mest til en lidt mere frisk og sund mulighed, så prøv at købe lidt frisk yoghurt med bær og så lidt ahorn sirup. Det smager friskt, sundt og kan holde dig mæt i lang tid. Det er selvfølgelig også en god frokost at have med, eller et godt alternativ til kræsne børn. Yoghurten vil også nemt kunne byttes ud med havregrød, som vil gøre den endnu mere sund og holde dig mæt – og derfor væk fra snacks – i længere tid.

Bubblewaffle til når dagen er trist og grå

Hvis du virkelig skal forkæle dig selv, så kan du tage ned på Gammeltorv i København og købe dig selv en velfortjent bubblewaffle. Der findes rigtig mange varianter og forskelligt fyld, så det vil være en god ide at læse menuen igennem, før du finder vej ned til Bubblewow. Menuen kan ses her: https://bubblewow.dk/. Deres bubblewaffle har alt lige fra jordbær til oreo til karamel og meget mere. De tilbyder også en sundere bubblewaffle version i deres frokost menu, med bl.a. salat, laks og smørost.

Bønner, røræg og pølser

En engelsk morgenmad er til dagen, hvor man gerne vil ud og rejse, men pengepungen er tom. Men nemt er det at lave maden: kog bønnerne op, steg pølsen grundigt og lav nogle røræg! Så nemt er det, og det kan også holde en mæt gennem en hel arbejdsdag. Det er også en rigtig nem og hurtig opskrift at slå sammen til en fødselsdag eller et jubilæum, dog ikke lige så lækkert som en bubblewaffle.

Arme riddere til at rede din morgen

Du har måske fået arme riddere til morgenmad som barn, men har aldrig rigtig vist hvordan man laver dem. Det er meget enkelt og nemt, da det eneste du skal bruge er: æg, mælk, kanelsukker og toastbørd. Du pisker æg og mælk sammen, dypper toastbrødet ned i, hvorefter det dyppes i kanelsukkeret, og så over og stege på en pande i 2 minutter. De er nemme og enkelte at lave, og kan både spises som de er, men man kan også spise dem med marmelade eller sirup.

Bo lokalt i smukke København

Danmarks hovedstad er noget helt særligt. København har rigtigt meget at byde på. Der er rigtig mange interessante seværdigheder, og så er der alle de spændende bydele, der skal mærkes og opleves.

København

Københavns historie kan spores helt tilbage til omkring år 700. Byen blev Danmarks hovedstad i starten af 1400-tallet, og udviklede sig specielt i 1600-tallet til et magtcentrum. Der bor omkring 1,4 millioner mennesker i Københavns-området, og byen betegnes også som centrum i Øresundsregionen. København er opdelt i en række bydele, der hver i sær har deres eget særpræg. Besøger du København som turist, så er der rigtig mange muligheder for at overnatte på spændende steder.

Overnatning

Som i alle andre storbyer er der i København rigtig mange forskellige muligheder for at overnatte. Du kan bo på hotel København, faktiske rigtig mange steder, men naturligvis også på hostel, i private boliger du kan leje dig ind, faktisk også på camping og flere andre steder.

Hvad er et boutique hotel?

Hvis du er træt af at alle hoteller ligner hinanden, så skal du vælge at overnatte på et boutique hotel. Definitionen på et boutique hotel er et mindre hotel med en speciel indretning, der er unikt og har sit eget koncept og en storytelling omkring det. Begrebet opstod i 1980’erne i byer som San Francisco, London og New York og er virkelig blevet en trend i specielt de store byer over hele verden. Bor du på et boutique hotel er selve overnatningen en del af de rejseoplevelse, du får. Du kan selvfølgelig også Oplev et Boutique Hotel i København og dermed få yderligere værdi i din rejse.

Et godt valg i København

Søger du et lille familiedrevet boutique hotel i København, så er det oplagt at vælge Rye115, som du finder i bydelen Østerbro. På Rye115 bor du netop i hyggelige og charmerende omgivelser med dejligt indrettet værelser. Hotellet er velegnet til alle former for ophold, og både for enkeltpersoner og for familier. Der findes 22 værelser i forskellige størrelser på hotellet. Du kommer til at bo meget tæt på caféer og restaurant på Rye115 og midt i et meget hipt område. Hotellet er tæt på blandt andet Parken, Københavns kendte søer og trafikknudepunktet Trianglen. Og så er det let at komme videre rundt i København fra Østerbro.

Tæt på Parken

Tæt ved boutique hotellet Rye115 findes Parken, der blandt andet er Danmarks nationalarena, når det gælder fodbold. Her spiller både det danske fodboldlandshold og klubben FC København (FCK) sine kampe. Det er virksomheden bag FCK, Parken Sport & Entertainment, der ejer Parken. Arenaen er en udvidelse af det gamle Københavns Idrætspark, der blev indviet i 1911. Den nuværende arena blev indviet i 1990, og er altså den største fodboldarena, men også et sted, hvor der ofte afvikles store koncerter. Rigtig mange store internationale kunstnere har besøgt Parken, der også har lagt græstæppe til finaler i europæiske turneringer og i 2021 EM-slutrundekampe. Det er oplagt at bo på Rye115, når du skal til et event i Parken.

Derfor skal du lave plads til en god forsikring i dit budget

Der kan hurtigt komme mange ting med i budgettet, og pludselig kan det føles som om man ikke længere har plads til at nyde livet. Modsat, kan der ske rigtig mange ting som er umulige at forudse. Og derfor kan det være en god idé at sikre sig at man har nogle gode forsikringer.

Forsikringer er ofte noget som man kan komme til at studse let henover, fordi det er noget man sjældent bruger. Mange tænker måske at de jo ikke bliver udsat for tyveri, eller kommer i et uheld. Og det kan også sagtens være at man kan komme uden om det, men hvad nu hvis? Det er netop præmissen for en forsikring. Det kan derfor give en betryggende ro i hverdagen, den viden om at man er godt forsikret.

Det kan gælde på mange forskellige måder. Måske kan du godt lide at stå på ski. Så bør du til gengæld også være bevidst om risikoen for at komme galt af sted på skibakken. Det kan også være du har et arbejde der sætter dig i situationer hvor du kan komme galt af sted. Det kan ske på alle arbejdspladser, men især ved alt fysisk arbejde og arbejde med maskineri er risikoen større.

Hvilke forsikringer skal du have?

Det kan som sagt variere hvordan du bør være forsikret. Ultimativt er det op til dig, og det er jo en skam at betale til en forsikring der slet ikke er relevant for dig. De åbenlyse forsikringer er ulykkesforsikringen, ansvarsforsikringen og indboforsikringen. Der er dog også andre forsikringer, hvis vigtighed nogle gange undervurderes.

Sundhedsforsikring

En god sundhedsforsikring kan give dig adgang til mange forskellige behandlinger, der ellers kan være noget dyre. Dækningen varierer med den enkelte forsikring selvfølgelig, men en forsikring hos Euro Accident kan blandt andet dække udgifter til psykolog, kiropraktor, og fyisoterapeuter. Den kan også hjælpe dig med privathospitaler og speciallæger. En sundhedsforsikring er for mange en forsikring man ikke håber på at skulle få brug for, men samtidig en man vil takke sig selv for at have, hvis det en dag skulle blive nødvendigt.

Rejseforsikring

Rejser du meget, er det anbefalet at have en god rejseforsikring. Det er det naturligvis lige meget hvor ofte du rejser, men tager du til lande langt væk og i længere tid, for eksempel i Afrika eller Asien, er der flere forskellige scenarier du kan blive udsat for, der kræver en udvidet rejseforsikring, end kortere ferier i Europa. Det er værd at huske på, når du kigger på rejseforsikring.

Korrekt kildesortering – 3 ting du skal overveje

Skrald er ikke bare skrald. Du kan ikke smide din papirspose i samme spand med dit bioaffald. Især her i Danmark er vi blevet opmærksom på kildesortering, og hvordan det kan minimere vores CO2 aftryk at sortere vores skrald korrekt. For at vælge den rigtige løsning for affaldssortering, så skal du overveje disse 3 vigtige ting. 

1. Affaldsbeholderen skal placeres nemt og tilgængeligt

Det skal helst ikke blive svært at affaldssortere. et system til kildesortering i det offentlig byrum skal være let tilgængeligt og nemt at bruge. Ingen gider ud på en længere folkevandring for at komme af med deres skrald. Processen skal gøres så let som overhovedet muligt. Derfor skal kildesortering stå de steder, hvor de er lettest tilgængelige for befolkningen. 

2. Alle bør vide hvordan man kildesorterer korrekt

Det nytter ikke noget at sætte kildesorteringsspande op i bybilledet, hvis ingen ved, hvordan man affaldssortere. Derfor skal det fremgå tydeligt, hvilken spand der skal bruges til hvad. Det kan for eksempel gøres med tekst eller ikoner. Især når man har travlt, så kan det være svært, at danne sig et overblik over, hvor sodavandsdåsen lige skal smides i. Derfor er farverige ikoner med tydelige billeder en stor hjælp.

3. Vælg den rigtige pose til spanden

Affald er forskelligt og det er affaldsposer også. Kildesortering fungerer kun, hvis der også bruges de rette poser i spanden. Der findes langt over 100 forskellige poseløsninger til skraldespande, og ingen er fuldkommen ens. Det er vigtigt, at affaldet analyseres og den rette pose vælges til den rette spand. For eksempel skal posen til bioaffald kunne tåle vådt, og måske endda råddent, materiale uden at gå i stykker. Andre poser skal være ekstra tykke og stærke til at kunne holde til lidt ekstra vægt fra tungt skrald.

Find en IP advokat i Hellerup

IP advokater er særligt velegnede til at hjælpe dig med patenter. Det gælder både fysiske produkter og ikke-fysiske produkter. Det kan være svært at finde sådan én, hvis ikke man ved, hvor man skal lede. I denne artikel, får du et indblik i, hvordan du kan finde en IP advokat i Hellerup.

Hvornår skal man bruge en IP advokat?

Når du er i færd med at skabe dit nye brand eller produkt, er det yderst vigtigt, at du sikrer det så godt som muligt. Det vil sige få patent på dit produkt eller service, som gør det umuligt for andre lovligt at kopiere dit koncept. Det er ikke altid let at finde ud af. Derfor er det en rigtig god idé at spørge sig til råds hos en IP eksperter i Hellerup.

Det kan også være, at du er nået så langt med dit projekt, at du nu skal til at have sikret et IP til din virksomhed. Vi kan godt afsløre, at det koster som oftest en hel del penge at få. Dit produkt eller service, skal dermed også igennem en række test, før du kan få din patent i hånden.

Kan man undvære en IP advokat?

Du kan sagtens komme afsted med at få patent på dit produkt eller service uden selv at skulle involvere en advokat. Sagtens er måske så meget sagt, da du med stor sandsynlighed vil rende ind i problemer. Hvis ikke man har nogle professionelle folk, kan man hurtigt komme til at ødelægge sit stilfulde produkt ved at gøre det muligt for andre at stjæle dit koncept.

Inden man begiver sig ud i gør-det-selv løsninger, anbefales det at søge råd og vejledning hos nogen, der er ekspert på området. Et godt eksempel på manglende patent, som resulterede i nul kroner i fortjeneste er Tuborg Julebryg reklamen, som ruller over skærmen fra start november. Manden bag denne reklame, fik ikke taget patent på reklamen, hvilke gjorde, at han ikke fik en krone for reklamen. Derfor er det yderst vigtigt at forhører sig rundt omkring, inden man tager sagen i egen hånd.

Tak til Superb Themes for denne artikel.

Se flere blogindlæg her.