Case study af sexlegetøj – webshop vs. fysisk butik

Har du planer om at starte en butik med sexlegetøj? Hvad kan bedst betale sig? Den online butik eller den fysiske butik? Det kan være nemmere for dig at vejlede kunderne i den fysiske butik, og du behøver ikke have bøvl med forsendelse, fortrydelsesret og lignende. Men hvad med det økonomiske?

Du kan roligt regne med, at hvis du åbner en fysisk butik, skal avancen på sexlegetøjet være noget højere, før du har tjent sine etableringsudgifter hjem.

For en fysisk butik er der nemlig nogle flere omkostninger forbundet med opstart – i hvert fald, hvis du skal nå lige så langt ud, som du kan med en webshop, som f.eks. purepleasure. Vi har kigget på regnestykket.

Case med fysiske butikker

Den fysiske butik skal først og fremmest have et butikslokale. Og skal den være lige så landsdækkende som onlinebutikken, skal den have flere – gerne 6-8 butikker rundt om i de større danske byer.

Butikken skal ligge centralt – f.eks. i byens forretningsstrøg eller i byens storcenter. Her vil husleje ligge på mellem 15.000-50.000 pr. måned – lad os bare sige 25.000 i gennemsnit.

Du skal også bruge arbejdskraft. Skal butikken kunne holde åben alle ugens dage, skal der minimum være tre medarbejdere i hver butik, som hver især skal have en månedsløn på ca. 20.000.

Dernæst kommer der et varelager på 50.000-80.000 pr. butik – lad os sige 65.000 kr.

Regnestykke for fysisk butik

Regnestykket kommer derfor til at se nogenlunde således ud:

Husleje til butikslokaler i f.eks. 8 butikker, 8 x 25.000          200.000 kr.
3 medarbejdere pr. butik, 3 x 8 x 20.000                                    480.000 kr.
Varelager til 8 butikker, 8 x 65.000                                               520.000 kr.

I alt for den første måned                                                           1.200.000 kr.

Der skal sælges mere end en enkelt rabbit vibrator for bare at balancere. Hvis der så også skal tjenes penge på det – og det skal der jo – så skal der altså noget sexlegetøj over disken.

Case med webshop

Til onlinebutikken skal du bruge hosting, systemudvikling og drift af webshoppen. Det koster ca. 10.000 kr. pr. måned.

Dernæst skal du bruge nogle penge til at leje et lagerlokale. Det koster 20.000-25.000 kr. om måneden. Måske endda billigere, hvis du lægger det ude på landet. Så taler vi måske kun 5.000-10.000 kr. pr. måned alt efter lagerets størrelse.

Du kommer ikke helt uden om medarbejdere. Du skal mindst regne med 1-2 til telefonsupport, 1 til lageret plus 2-3 unge mennesker – studenterhjælp eller lignende – til at pakke. Det giver alt i alt en lønudgift på ca. 50.000-70.000 kr. pr. måned.

Varelager skal du også have. For sådan ca. 150.000-200.000 kr.

Regnestykke for webshop

Så kommer regnestykket til at se sådan her ud:

Hosting, systemudvikling og drift af webshoppen                10.000 kr.
Husleje – lagerlokale                                                                         25.000 kr.
Lønudgifter                                                                                            60.000 kr.
Varelager                                                                                            200.000 kr.

I alt for den første måned                                                            295.000 kr.

Det er et noget mindre beløb, du skal ud at rende op, før du kan komme i gang med at sælge billigt sexlegetøj, hvis du vælger den landsdækkende webshop frem for den fysiske, landsdækkende butik.

Case Study af bedemandsvirksomhed

Mangler du et godt eksempel på, hvordan du skal bruge en SWOT-analyse, kan du læse med her, hvor vi analyserer bedemandsvirksomheden Elholm Begravelse.

Har du svært ved helt at se, hvordan du kan bruge SWOT analysen til at finde styrker og svagheder, muligheder og trusler i din egen virksomhed, bør du læse denne case study.

Her har vi grundigt analyseret bedemandsvirksomheden Elholm Begravelse, der står for begravelser i Lyngby og Virum. Vi håber, at analysen kan hjælpe dig til at udføre en SWOT-analyse af din egen virksomhed.

Strengths and Weaknesses – Styrker og svagheder

Styrkerne og svaghederne ved din virksomhed handler om de interne forhold i virksomheden. Der er det relevant at finde frem til tre styrker og tre svagheder i virksomheden.

Hos Elholm Begravelse er deres tre styrker for eksempel, at de har erfarne medarbejdere, at de har et stort lokalkendskab, og at de kan hjælpe med alt papirarbejdet i forbindelse med et dødsfald.

Svaghederne kan ofte være sværere for dig at identificere ved din egen virksomhed. Hos Elholm Begravelse kan det for eksempel være, at de kan have svært ved at skille sig ud prismæssigt fra de andre bedemænd, da kvalitet jo koster penge.

Opportunities and Threats – Muligheder og trusler

Muligheder og trusler handler om de ydre forhold, der påvirker din virksomhed. På bedemandsområdet sker der for eksempel en masse i forhold til de måder, som vi gerne vil begraves på. Også her er vi blevet mere individualiserede, og mange vil gerne væk fra den klassiske kistebegravelse.

Truslen mod en bedemandsvirksomhed som Elholm Begravelse vil selvfølgelig være, at de på grund af individualiseringen skal spænde meget bredt for at kunne tilgodese deres kunders behov.

Ved at udføre en helt simpel SWOT-analyse kan du altså få et langt bedre overblik over, hvad din virksomhed er god til, og hvad du skal arbejde mere med.  

Sådan kommer du billigt i gang som konsulent

Vil du i gang som konsulent, er det vigtigt, at du sørger for at gøre det så billigt som muligt. Der kan nemlig gå tid, inden du begynder at tjene penge. Få tips her.

Mange af os drømmer om det frie liv som selvstændige konsulenter, hvor vi selv bestemmer, hvem vi vil arbejde for, og hvor meget arbejde vi vil udføre.

Men det kræver sikkert en stor opsparing og mange penge for dig at komme i gang, tænker du. Det behøver det heldigvis ikke nødvendigvis at gøre. Der findes nemlig måder for dig, hvorpå du kan komme billigt i gang.

Lej billige mødelokaler og en kontorplads

Først og fremmest er det en god ide, at du finder ud af, hvor du kan leje billige lokaler henne. Når du er selvstændig, skal du selv stå for at finde lokaler, hvis du ikke vil udføre dit arbejde derhjemme. Og du vil hurtigt opdage, at det er meget rart at slippe væk fra bunkerne med vasketøj og opvask og komme ud blandt andre mennesker.

Heldigvis findes der mange steder, særligt i de store byer, hvor du kan leje billige lokaler. Hos Norup i Valby har du mulighed for at leje både billige mødelokaler i København og en kontorplads. Dermed kan du nemt booke begge dele, når du har brug for det. Mødelokalerne kan du leje på timebasis, mens du kan leje kontorpladsen på dagsbasis.

Hav styr på, hvad du må trække fra i skat

Mødelokalerne og en kontorplads er dog langt fra det eneste, som du selv skal stå for, når du bliver selvstændig konsulent. Du skal også selv købe IT-udstyr, mobiltelefon og en række andre ting, når du har brug for det.

Når du har egen virksomhed, har du dog mulighed for at trække en lang række af tingene fra i skat. Det gør det billigere for dig at købe det. Det er derfor en rigtig vigtigt, at du har styr på, hvad du kan trække fra i skat, og hvad du ikke kan.

Hav en opsparing og tålmodighed

Selvom det er muligt for dig at gøre opstarten som konsulent billigere, er det dog også stadig vigtigt, at du sørger for at have en opsparing, som du kan trække på. I løbet af det første år lærer du dit flow af kunder at kende, og du finder ud af, hvornår du har mange kunder, og hvornår du ikke har.

Når der ikke er så mange kunder, er det rart for dig, at du har en opsparing, som du kan trække på. Jo billigere lokaler du har fundet, og jo bedre du er til at trække genstande fra i skat, des mindre skal du bruge af opsparingen.

Digital markedsføring i den digitale tidsalder

Nu om dage er det meste digitaliseret og masser af ny teknologi styrter frem hele tiden. Det er svært at begå sig i denne tid, hvis man ikke har kendskab til basale IT-evner og værktøjer. Derfor er det vigtigt at orientere sig i dette. Derudover er digitaliseringen et kæmpe marked for markedsføring, da denne nu kan være meget mere bredtfavnende og nå ud til mange flere, grundet den store digitalisering og netop at alle bruger internettet i højere og højere grad.

Digitaliseringen af hverdagen

Digitaliseringen af hverdagen foregår alle steder. Det betyder overordnet set, at ting der før var analoge og manuelle, bliver i højere grad overført til nogle digitale løsninger. Som for eksempel smartphonen. Heri er både den stationære computer, lommeregneren, hjemmetelefonen, modemmet og mange flere ting, digitaliseret på den måde, at du har adgang til alle de ting på din telefon nu. De fleste services er også digitaliseret og er blevet flyttet fra at for eksempel være et opkald væk, er de nu kun et tryk på din smartphone væk. NemID, borger.dk, netbank, og mange lignende ting er blevet helt naturlige i vores hverdag. Det at vi bruger internettet til alt og lige meget hvor vi er, er også en digitalisering der er foregået løbende. Shopping er derfor også i høj kurs fra ens smartphone eller computer. Det er nu muligt at shoppe efter lige hvad du har brug for, lige meget hvor du befinder dig og lige meget hvornår du får lyst til det.

Fremtiden er digital

På grund af denne udvikling er det ikke svært at gætte sig til, at fremtiden bliver mindst ligeså digital, hvis ikke meget mere. Udviklingen tyder kun på, at det bliver ved. Der kommer sikkert til at være stemmestyrede hjem, hvor robotter kan tilberede mad til dig, mens du sidder i stuen og kan styre køkkenet med din stemme. Lidt samme koncept som Siri, Alexa og Google Android. Netop på grund af den rivende udvikling, er det relevant at uddanne sig til det digitale. Det fremtidige arbejdsmarked vil helt klart være præget af den digitale tidsalder og på den måde vil det digitale marked have kæmpe potentiale for det generelle arbejdsmarked og den generelle vækst.

Det store marked

Netop fordi der er flere og flere der bruger meget tid på internettet, er dette også et marked, hvor virksomheder bliver nødt til at være tilstede. Smartphones muliggør en konstant tilstedeværelse på internettet og dermed også et konstant forbrug af virksomheders ydelser. Det er en gylden mulighed for marketing, som vi ser mange steder. Derfor er det vigtigt, at din virksomhed er tilstede og derudover er klar over, hvordan man optimerer sin virksomheds salg på nettet. Derfor kan virksomheder med fordel benytte sig af digitale marketingsbureauer, der udbyder services i forhold til at optimere sin virksomheds salg. Det kan for eksempel være et bureau som Obsidian.dk. Obsidian kan hjælpe virksomheder med at optimere deres salg. Ved at kombinere teknologi, processer og dygtige mennesker, kan de hjælpe virksomheder med at vinde markedsandele og profit på marketingskanaler som Google, Facebook, Linkedln og Amazon. De har specialiseret sig i performance marketing. Bureauer som disse forstår, hvad markedet har brug for i denne digitale tidsalder.

Svært at følge med

Det er ikke alle der er lige tekniske anlagt, og der er derfor mange der kan have svært ved at navigere rundt i den digitale verden. Nogle gange kan det også være svært at følge med i den hurtige teknologiske hverdag. Men det gør det ikke mindre relevant at sørge for at være i stand til at navigere rundt i denne. Derfor kan det være en kæmpe fordel at tage kurser i de digitale værktøjer og platforme. En side som Peoplenet.dk udbyder online kurser i for eksempel Excel, Office, Outlook og Powerpoint. Dette kan man benytte sig af, hvis man ønsker at blive bedre til at anvende digitale værktøjer, både til brug i ens hverdag men også til brug på arbejdsmarkedet. De fleste arbejdspladser vil højst sandsynligt anvende disse ting i den daglige gang, så det er en fordel, at kunne bruge disse ting ordentligt.

Guide til start af din egen virksomhed

Det kan være et stort skridt at kaste sig ud i at søsætte sine drømme til virkelighed. Der findes en større opstartsguide, som du skal forholde dig til. Det kan være svært at finde frem til, hvor du skal starte, hvis ikke du har haft en virksomhed før. I denne artikel kan du få en mindre guide og danne dig en idé om alle de ting, som du bør forholde dig til i opstartsfasen af din virksomhed.

Step 1: Få oprettet den rigtige virksomhedstype

Der findes et mange forskellige virksomhedstyper, som du skal vælge fra start inden du registrerer et CVR-nummer på Virk. Start med at sæt dig ind i, hvilken type af selskabsstiftelse du skal foretage dig. Du kan vælge den rigtige selskabsform ud fra din virksomheds aktiviteter og hvordan den skal drives. Der findes i alt fem forskellige former for selskaber: enkeltmandsvirksomhed, interessentselskab, iværksætterselskab, anpartsselskab og aktieselskab.

Step 2: Husk forsikringer

Det kan være du glemmer at få fikset dine forsikringer med opstart af din virksomhed. Du skal vælge de rette forsikringer, alt efter hvilken forretning, som du skal drive. Dog findes der tre typer af forsikringer, som du der er lovpligtig at have. Hvis du har fast ejendom, så er det lovpligtigt at tegne en forsikring. Det samme gør sig gældende, hvis du har en firmabil. Det kan også være en god idé at tegne en ansvarsforsikring og arbejdsskades forsikring, hvis du har flere ansatte.  

Step 3: Indsaml kapital

I opstartsfasen af en virksomhed anvendes en del kapital til både den daglige drift og faste udgifter. Derfor skal du fra start få styr på din økonomi, hvilket nemmest kan gøres med et budget. Der kan være mange forskellige økonomiske poster i et etableringsbudget, og derfor kan det være en god idé at forene sig med en bank. Hvis du står i situation, hvor du mangler kapital til at starte din virksomhed op, så findes der råd for det. Du kan enten vælge at låne penge og få hjælp til regningerne, eller du kan overveje om du skal have en eller flere investorer til at hjælpe dig med kapital.

Step 4: Vær modig og firstmover

Som ny virksomhed gælder det om at tage gode beslutninger fra start. En ny virksomhed kan gavne sig fordele ved, at gøre sig bemærket på det marked, som den er ved at indtræde på. Det kan være en fordel at være den første virksomhed, som gør noget de andre virksomheder ikke endnu har overblik over. På den måde kan du afsætte dine konkurrenter og tage markedsandele. Det kan være du skal overveje om du vil sælge på Amazon, og få hjælp til at blive etableret på et spændende marked. Som ny virksomhed er det smart at gøre sig bemærket ved at adskille sig fra sine konkurrenter. Start allerede i dag med at lave din virksomheds plan og kom god i gang.