Korrekt kildesortering – 3 ting du skal overveje

Skrald er ikke bare skrald. Du kan ikke smide din papirspose i samme spand med dit bioaffald. Især her i Danmark er vi blevet opmærksom på kildesortering, og hvordan det kan minimere vores CO2 aftryk at sortere vores skrald korrekt. For at vælge den rigtige løsning for affaldssortering, så skal du overveje disse 3 vigtige ting. 

1. Affaldsbeholderen skal placeres nemt og tilgængeligt

Det skal helst ikke blive svært at affaldssortere. et system til kildesortering i det offentlig byrum skal være let tilgængeligt og nemt at bruge. Ingen gider ud på en længere folkevandring for at komme af med deres skrald. Processen skal gøres så let som overhovedet muligt. Derfor skal kildesortering stå de steder, hvor de er lettest tilgængelige for befolkningen. 

2. Alle bør vide hvordan man kildesorterer korrekt

Det nytter ikke noget at sætte kildesorteringsspande op i bybilledet, hvis ingen ved, hvordan man affaldssortere. Derfor skal det fremgå tydeligt, hvilken spand der skal bruges til hvad. Det kan for eksempel gøres med tekst eller ikoner. Især når man har travlt, så kan det være svært, at danne sig et overblik over, hvor sodavandsdåsen lige skal smides i. Derfor er farverige ikoner med tydelige billeder en stor hjælp.

3. Vælg den rigtige pose til spanden

Affald er forskelligt og det er affaldsposer også. Kildesortering fungerer kun, hvis der også bruges de rette poser i spanden. Der findes langt over 100 forskellige poseløsninger til skraldespande, og ingen er fuldkommen ens. Det er vigtigt, at affaldet analyseres og den rette pose vælges til den rette spand. For eksempel skal posen til bioaffald kunne tåle vådt, og måske endda råddent, materiale uden at gå i stykker. Andre poser skal være ekstra tykke og stærke til at kunne holde til lidt ekstra vægt fra tungt skrald.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *