Hvordan lærer jeg at strikke?

Annonce

At strikke er populært både blandt unge og gamle. Mange finder det afstressende at sidde med et strikkeprojekt, og samtidigt giver det mulighed for at lave nogle unikke striktrøjer, strømper eller karklude til sig selv eller andre. Måske ønsker du også at prøve kræfter med strikning, men det kan være svært at komme igang, hvis du aldrig har prøvet det før. Der er heldigvis masser af muligheder for at lære det, og det er relativt billigt at komme i gang med. I denne guide kan du læse, hvordan du kan lære at strikke. 

Strikkekursus

I takt med at strikning bliver mere og mere populært, kommer der også flere og flere kurser til rundt omkring i Danmark, hvor du som nybegynder eller mere øvet kan lære forskellige teknikker. Har du aldrig prøvet at strikke før, kan det være en god idé at tage et kursus, for så er du sikker på, at du får en god start. Du lærer de helt basale teknikker, som du skal bruge i dine projekter, så du kan få succes med dine første projekter. Samtidigt er kurser sociale, så du kan lære nye mennesker at kende, og har du brug for hjælp, kan du få det af din underviser. 

Youtube

Der findes mange videoer på Youtube, hvor du for eksempel kan lære at slå masker op, strikke ret, vrang og lukke af. Finder du en nem, opskrift, kan du prøve at gå i gang med den og undervejs lære dig selv de relevante teknikker ved hjælp af Youtube videoer. Der findes selvfølgelig også videoer af mere avancerede teknikker, så du har mulighed for at udvikle dig og blive bedre derhjemme på egen hånd. Videoerne kan også lære dig, hvordan du vælger det helt rigtige garn til din opskrift, finder den rigtige pindstørrelse og meget mere.

Venner og familie

Der er helt sikkert en eller flere i dit netværk, der kan strikke. Spørg din mormor eller din veninde, om de vil hjælpe dig igang med en opskrift eller lære dig de basale teknikker. Det er en dejligt at bruge tid sammen med kreative projekter, så udover at du lære at strikke, får du også brugt tid sammen med nogle, som du holder af. Når du på et tidspunkt bliver god til at strikke, kan du altid lave dem en lille gave som tak. De fleste sætter pris på en flot hjemmelavet karklud eller et par tykke strømper.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *