Har du en kollega som har brug for behandling?

Hvis du eller en du kender, eksempelvis en kollega, lider af et misbrug, skal du vide, at det aldrig er for sent at stoppe. Som kollegaer har man et ansvar overfor hinanden – både for selve virksomhedens skyld og i særdeleshed for kammeratskabets skyld. Så hvis du har opdaget, at der er en af dine kollegaer, der har en form for misbrug, og måske ikke rigtig har en familie at snakke med, så kan det eventuelt være dig, der snakker med vedkommende om, om det muligvis vil være nødvendigt med en misbrugsbehandling.

Hvis jeres arbejdsplads er i Hovedstadsområdet, er der mulighed for at komme i misbrugsbehandling i København.

Der er mulighed for at komme i misbrugsbehandling i hele Danmark

Når man vælger at stoppe med et misbrug, har du heldigvis mulighed for at komme i behandling lige dér, hvor det giver mest mening. Ofte vil folk gerne i et behandlingssted tæt på deres hjem. Derfor har man også mulighed for at komme i misbrugsbehandling i København, hvis det er der, man kommer fra. Når man vælger et behandlingssted, der er placeret tæt på sin egen bolig, har du også mulighed for at gå i såkaldt ambulant behandling.

Hvad betyder ambulant behandling?

Inden for misbrugsbehandling er der typisk tre overordnede behandlingsformer; dagbehandling, døgnbehandling og så ambulant behandling. Med en ambulant behandling kan man blive boende derhjemme. Det giver mulighed for at blive sammen med familien, hvis man har den slags. Det giver dig også mulighed for at passe sit job samtidig, så det er også noget, som du kan snakke med din kollega om, hvis det er tilfældet.

Hvordan foregår et ambulant behandlingsforløb?

Når man vælger et ambulant behandlingsforløb, får man en stor medbestemmelse over sit behandlingsforløb. Man mødes med behandlerne og tilrettelægger selv sit behandlingsforløb, så det kommer til at passe ind med arbejde og hvad man ellers har at se til.

Typisk vil selve behandlingen tage mellem 6-7 uger. Når behandlingen er slut, overgår man til en såkaldt efterbehandling, der typisk varer i et år. Her har man altid mulighed for at kontakte dit behandlingssted, hvis man har brug for hjælp og støtte.

Vær kritisk, når du skal i misbrugsbehandling i København

Hvis man beslutter dig for at tage i misbrugsbehandling i København, skal man vide, at der findes flere steder. Derfor kan man også godt tillade dig at stille krav til stederne. Det kan eksempelvis være, at man gerne vil være sikker på, at behandlingsformen lyder som noget for en, og at man skal kunne se dig selv have en seriøs og dyb samtale med behandlerne. Hvis du er klar til at hjælpe din kollega med at kigge nærmere på det, er det altså også en mulighed.

Om Minnesotakuren

Hvis man vælger at tage i misbrugsbehandling i København, vil man højst sandsynligt falde over Minnesotakuren. Minnesotakuren er en form for behandling, der oprindeligt blev opfundet på et psykiatrisk hospital i Minnesota. Hospitalet lod ædru alkoholikere komme ind på hospitalet, så de kunne hjælpe med at afvænne alkoholikere. Det viste sig at være en succes. Derfor er behandlingsformen i dag kendt i hele den vestlige verden.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *