Guide til start af din egen virksomhed

Det kan være et stort skridt at kaste sig ud i at søsætte sine drømme til virkelighed. Der findes en større opstartsguide, som du skal forholde dig til. Det kan være svært at finde frem til, hvor du skal starte, hvis ikke du har haft en virksomhed før. I denne artikel kan du få en mindre guide og danne dig en idé om alle de ting, som du bør forholde dig til i opstartsfasen af din virksomhed.

Step 1: Få oprettet den rigtige virksomhedstype

Der findes et mange forskellige virksomhedstyper, som du skal vælge fra start inden du registrerer et CVR-nummer på Virk. Start med at sæt dig ind i, hvilken type af selskabsstiftelse du skal foretage dig. Du kan vælge den rigtige selskabsform ud fra din virksomheds aktiviteter og hvordan den skal drives. Der findes i alt fem forskellige former for selskaber: enkeltmandsvirksomhed, interessentselskab, iværksætterselskab, anpartsselskab og aktieselskab.

Step 2: Husk forsikringer

Det kan være du glemmer at få fikset dine forsikringer med opstart af din virksomhed. Du skal vælge de rette forsikringer, alt efter hvilken forretning, som du skal drive. Dog findes der tre typer af forsikringer, som du der er lovpligtig at have. Hvis du har fast ejendom, så er det lovpligtigt at tegne en forsikring. Det samme gør sig gældende, hvis du har en firmabil. Det kan også være en god idé at tegne en ansvarsforsikring og arbejdsskades forsikring, hvis du har flere ansatte.  

Step 3: Indsaml kapital

I opstartsfasen af en virksomhed anvendes en del kapital til både den daglige drift og faste udgifter. Derfor skal du fra start få styr på din økonomi, hvilket nemmest kan gøres med et budget. Der kan være mange forskellige økonomiske poster i et etableringsbudget, og derfor kan det være en god idé at forene sig med en bank. Hvis du står i situation, hvor du mangler kapital til at starte din virksomhed op, så findes der råd for det. Du kan enten vælge at låne penge og få hjælp til regningerne, eller du kan overveje om du skal have en eller flere investorer til at hjælpe dig med kapital.

Step 4: Vær modig og firstmover

Som ny virksomhed gælder det om at tage gode beslutninger fra start. En ny virksomhed kan gavne sig fordele ved, at gøre sig bemærket på det marked, som den er ved at indtræde på. Det kan være en fordel at være den første virksomhed, som gør noget de andre virksomheder ikke endnu har overblik over. På den måde kan du afsætte dine konkurrenter og tage markedsandele. Det kan være du skal overveje om du vil sælge på Amazon, og få hjælp til at blive etableret på et spændende marked. Som ny virksomhed er det smart at gøre sig bemærket ved at adskille sig fra sine konkurrenter. Start allerede i dag med at lave din virksomheds plan og kom god i gang.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *