Gode tips til hvordan du vælger bilmåtter

Når det handler om at vælge den rette bilmåtte, så skal du første og fremmest kigge efter en kvalitetsbilmåtte, der passer til dit køretøj.

At vælge en bilmåtte, der er for lille, vil ikke beskytte gulvet ordentligt, mens valg af en bilmåtte der er for stor, potentielt kan forårsage en glidefare, når man går ind eller ud af køretøjet.

Eller i worst case scenario forårsager en ulykke, hvis måtten bliver bundet nedenunder pedalerne. Sørg for at kende din bils mærke og model, når du skal udvælge den rette måtte til din bil. 

Vælg derefter en bilmåtte af et passende materiale. Generelt spænder valgene her mellem bilmåtter lavet af tæpper og dem der er lavet af gummi. Hvis du leder efter noget lækkert, så overvej en tæppebelagt gulvmåtte, men sørg for, at måtten har en pletbestandig belægning.

Vælg også en tæppefarve, der matcher eller koordinerer godt med interiøret i dit køretøj. Vælg en gummigulvmåtte til slæbning eller for nem rengøring. Specielt for lastbiler og bagagerum kan en gummigulvmåtte forhindre din last i at bevæge sig, når bilen accelererer.

Se evt. på et fint udvalg af bilmåtter her.

Bilmåttens størrelse

Sørg for, at den bilmåtte, du køber, passer til dit køretøj. For at være nøjagtig skal du tage mål og identificere den type køretøj, du kører. Måttestørrelsen for en SUV vil være anderledes end størrelsen på en lille familiebil.

Bilmåttens materiale 

Materialet på bilmåtter er forskelligt fra producent til producent. Nogle er maskinfremstillede, mens andre er håndlavede. Vælg måttematerialet efter dine præferencer. Hvis det er vinter, eller du har børn i bilen, der kan spilde vand eller andre væsker på bilens gulv, kan du vælge et væsentligt stof, såsom gummimåtter.

På den anden side, hvis du kører i et luksuskøretøj, kan du vælge en 3D-gulvmåtte. Disse måtter er en lækker tilføjelse til interiøret i din bil. Disse er lavet af polymer og kræver regelmæssig rengøring, da de let absorberes. Nogle bilinteriører består også af stofmåtter. Så det hele afhænger af din præference og temaet for din bils interiør.

Bilmåttens overflade

Køb altid anti-skridsikre bilmåtter, ellers kan dine ben glide, når du kører. Dette er ekstremt farligt for føreren og kan være ubehageligt for passagererne. Desuden kan en glat måtte forårsage interne kollisioner. For eksempel kan passagerer glide eller glide på grund af bilmåtten og ramme døren eller vride deres ankler. Derfor er det nødvendigt at købe den rigtige type måtte til din bil.

Køb bilmåtter i sæt

Forhandlere sælger måtter i sæt, køb derfor bilmåtter efter antallet af sæderækker. Husk, at købe de forkerte bilmåtter kan resultere i, at tomme pladser ødelægger din bils interiør. For at holde alt ensartet og for at forskønne din bils interiør, skal du sørge for at købe et helt sæt i henhold til antallet af rækker.

Omkostningerne på bilmåtterne

Sørg for, at bilmåttens pris ikke overstiger køretøjets vedligeholdelsesomkostninger. Nogle butiksejere og detailhandlere holder urealistiske priser for at tjene penge. Derfor er det nødvendigt at undersøge forskellige autobutikker og gå efter måtten, der ikke bare har den bedste kvalitet, men også en rimelig pris.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *