Få økonomien til at hænge sammen som studerende

Er du studerende i øjeblikket? Så har du sikkert også på et tidspunkt skulle tage stilling til, hvad du egentlig gør med penge – måske er det endda noget, som du jævnligt må overveje og tænke over igen og igen.

Man har nemlig brug for penge til mange forskellige ting, når man er studerende – heriblandt husleje, forsikringer og mad – og ofte har så man ikke rigtig andet end sin SU at gå ud fra. Derfor får du herunder et par tips til nogle af de ting, du kan tænke lidt over i forbindelse med din økonomi.

Lav et budget

Når man er studerende og er opmærksom på, at man ikke har alverdens penge at gøre godt med, så er det rigtig vigtigt, at man er god til at prioritere – især hvis man ikke har et studiejob ved siden af.

Man kan altså lave en slags budget for hver måned, hvor man regner ud, hvor meget man bruger på eksempelvis husleje, forsikringer, abonnementer og mad, og så kan man på den måde finde ud af, hvor meget man har tilovers til de mere sjove ting som eksempelvis øl eller nyt tøj.

Et godt studiejob eller innovative projekter

Hvis man gerne vil have flere penge mellem hænderne som studerende, fordi man måske ikke helt synes, at SU er nok, så er der selvfølgelig også den løsning, at man får sig et job, så man på den måde ikke skal bekymre sig lige så meget om penge – det kræver dog, at man har overskuddet til det ved siden af studie.

Her kan man altså få sig et studiejob på eksempelvis en cafe eller i en butik. Hvis man er den mere selvstændige og innovative type, kan man også prøve at starte sin egen business op – det kunne især relevant, hvis man også studerer noget, der relaterer til det.

Tanker om fremtiden

Som studerende kan man også have en frygt for sin økonomiske situation, når man er færdig med at studere – særligt hvis man går på et studie, hvor det godt kan være lidt svært at få et job, når man lige er færdig. Klik her og læs mere for at finde en a-kasse, som netop kan være smart at melde sig ind i, hvis man gerne vil gøre lidt mere for at sikre sin økonomiske situation.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.