Case study: Pokernyheder og de sociale medier

Endnu en eksamen er sendt afsted. En ny er påbegyndt.  Denne eksamen omhandler social media analytics. Hvad er social media analytics? I bund og grund er det en meget umoden videnskab, der forsøger at vise sammenhænge mellem handlinger og effekter på de sociale medier. De fleste redskaber der eksisterer på nuværende tidspunkt er til Facebook, men der er også et par stykker som kan benyttes til Twitter. Samtlige af de programmer, der eksisterer er karakteriseret af at være 1. generations værktøjer, og de er meget ufuldstændige. Hvis du er programmør og har godt styr på statistik eller lignende, så er det bare at finde en sociolog eller lignende og så udvikle et ordentligt analyseprogram… Det kan der være RIGTIG store penge i!

Tilbage til sporet. Esben og jeg skal til at skrive en opgave om analytics og temaet er pokernyheder.  Vores fokus er både på lokale og internationale poker sider. Målet er at finde ud af, hvilke metoder der er nyttige i forhold til pokerspillere. Nøgleord som vi skal holde øje med er poker, texas holdem, Gus Hansen osv. Analysen bliver både kvantitativ og kvalitativ. De kvantitative metoder er så umodne og begrænsede når det kommer til det her felt, at det ikke vil være muligt at lave en seriøs opgave uden at inddrage kvalitativ metode. Og det er til gengæld så meget nemmere i og med at man ikke behøver at udvikle eller sætte sig ind i nogle nye softwareprogrammer. Det er bare at smide hånden ned i kvalitativsækken og så se om der kommer en diskurs analyse, en kommunikationsanalyse eller andet med op. Det er meget få forbehold, der bør tages her. Det besværlige når man kigger på pokernyheder på nettet er, at der hvor der er noget debat, er på de internationale sider, og det er naturligvis på nogle andre sprog, og der kan være nogle meningsforskelle og detaljer som kan være svære at dechifrere. Det sagt så skal det nok gå, og vi er meget spændt på at se om vi kan finde noget overraskende i vores analyse.

Hvis du har været lidt ærgerlig over de få opdateringer her på det sidste, så lyder undskyldningen et trefoldigt: Eksamen!  Eksamenshelvedet nedtrappes i slutningen af maj, hvor den sidste opgave bliver afleveret. Jeg har i øvrigt store planer om at modernisere designet her på siden, og skabe noget, der er lidt lækkert i stedet for dette standard WordPress design. Nå men det kan godt være der bliver lidt stille her på bloggen de næste par uger, men that’s how it is J

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *