Betaler det sig at være boligudlejer i Aarhus?

Boligen står for en meget stor del af den almindelige danskers budget, og rigtig mange ejer ikke deres egen bolig. Derfor er der naturligvis et meget stort marked for boligudlejning.

Et stort marked betyder også, at konkurrencen kan være hård, og i de største byer er der knaphed. Derfor kan det faktisk godt betale sig at have boliger til leje i Aarhus.

Forskellige koncepter for lejeboliger

Lejeboliger udlejes på mange forskellige måder, og der er nogle gange mange led i værdikæden. Du kan leje bolig gennem:

  • Boligforeninger
  • Private udlejere af enkeltboliger
  • Private ejendomsselskaber
  • Professionelle boligadministratorer

Og når du skal søge en lejebolig i Aarhus, København eller en af de andre store byer, føler du dig måske henvist til en eller flere af de dyre abonnementsordninger, hvor du kan stå og vente på en bolig i en rum evighed, uden at få tilbudt noget som helst at bo i.

Boligforeninger i Aarhus

Der er flere boligforeninger i Aarhus, som alle har det til fælles, at du skal være medlem for at få tilbudt en bolig. Priserne for medlemskabet varierer, og boligerne bliver udbudt efter et anciennitetsprincip.

Det betyder, at du ofte skal have været medlem i flere år, før du får tilbudt en bolig i det område, hvor du gerne vil bo.

Abonnementsudbydere i Aarhus

Udlejere, som kun har en enkelt eller nogle få lejeboliger til leje, finder ofte deres lejere ved en henvisning fra dem, der flytter ud. Du kan også af og til finde disse lejligheder på boligportaler, som kræver abonnement. Disse abonnementsordninger opleves af mange som meget dyre, og du kan ikke være sikker på rent faktisk at få tilbudt en bolig, uanset hvor højt et månedligt abonnement, du betaler.

Forretningsmodellen for abonnementsudbyderne handler om at stille lejerne i udsigt, at de får mulighed for at få tilbudt boliger i attraktive områder. Den eneste eller vigtigste indtægtskilde er altså lejernes indbetaling af abonnement.

På disse ordninger udbydes både boliger fra udlejere af enkeltboliger, private ejendomsselskaber og professionelle boligadministratorer.

Den nye metode til boligudlejning

Selskabet Propstep har fundet en ny forretningsmodel, som adskiller sig væsentligt fra de andre. De har valgt at fokusere på udlejning af helt nye boliger og endda boliger, som endnu ikke er opført.

De selskaber, som står for disse boligbyggerier, har stor interesse i at få udlejet lejlighederne hurtigt og gerne på forhånd. Så de har god hjælp af en professionel partner som Propstep.

Det betyder også, at ordningen kan holdes helt gratis for lejerne, indtil de rent faktisk har en underskrevet lejekontrakt.

Den professionelle håndtering og de lækre nye boliger betyder, at lejerne bliver meget tilfredse, og det er grundlaget for en langsigtet forretningsmodel.

Det betaler sig for alle

Så den nye metode for udlejning af lejligheder og andre lejeboliger i Aarhus – og resten af landet – betaler sig absolut for alle parter – både ejerne, lejerne og ejendomsadministrationerne.

Så hvis du er på boligjagt i Aarhus eller en af de andre mange byer, som Propstep tilbyder boliger i, kan du altså kvit og frit skrive dig op og komme forrest i køen til en helt ny lejebolig.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.