Angstprovokerende at få sit første barn

Angst er mere eller mindre et tabu, hvor få mennesker vælger at snakke højt om dette. Der er ingen specifikke tal på, hvor mange danskere har den psykiske sygdom, dog skønnes at 350.000-400.00 danskere har en form for angst, da der findes forskellige grader af angst. Hvis man i forvejen lider af angst, kan det være angstprovokerende at skulle have sit første børn, især hvis det er tilfældet man skal være eneforældre og skal stå for alt selv. Det kræver et kæmpe ansvar at få et barn og der er mange ting man skal huske, når man skal have sit første barn.

Behandling af angst, for din egen og din families skyld

Angst er som nævnt en psykisk sygdom, hvor af der findes mange forskellige former for angst. De fleste mennesker har hørt om ordet ’eksamensangst’, som er forbundet med nervøsitet, man glemmer alt hvad man har læst de sidste par dage eller man ’går i sort’. Udover denne form for angst findes der social angst, hvor en person har angst for sociale situationer som kan være meget hæmmende, da det bidrager til nedsat livskvalitet grundet man undgår de sociale arrangementer, som ellers kan skabe glæde for en. Derudover findes der panikangst, dødsangst, PTSD, generaliseret angst, børn med angst og helbredsangst, hvilket giver overblik over, hvor mange forskellige slags angst der eksisterer. Hvis du enten oplever angst og en intimiderende følelse af at skulle have dit første barn eller bare ønsker at blive fri for angst, vil en angstbehandling være oplagt. Dette vil gavne først og fremmest dig selv, men også komme din familie og dit kommende barn til gode, da det kan skabe mere overskud og skabe mere glæde på den lange bane.

Hvordan indretter man det gode børneværelse

Når man skal indrette et børneværelse, kan der være mange stressfaktorer forbundet med dette, da det skal være klar på et givent tidspunkt og der skal træffes mange valg. Der kan være mange delte holdninger om hvordan et børneværelse skal se ud samt hvad det skal indeholde. Man kan være af den overbevisning at et minimalistisk børneværelse er det bedste, hvorimod man kan mene at jo flere ting jo bedre. Udover at barnet skal bruge almindeligt interiør som en seng f.eks. skal børn også have deres legetøj. Det kan være et virvar at finde ud af, hvor man skal købe sit legetøj, hvilket slags legetøj det skal være, hvilket selvfølgelig også kan afhænge hvilket køn barnet er. Interiør og legetøj til børneværelset kan fylde rigtig meget og virke uoverskueligt op til man skal have et barn, da det er tidskrævende og man kan være i tvivl om hvilken farve legetøj eller form vil være det rigtige, for ens kommende barn.

Fokus på dig selv vil skabe større overskud

Hvis du går og er i tvivl om hvorvidt du skal søge hjælp til at behandle din angst eller få hjælp til at indrette børneværelset, er der masser af hjælp at hente på begge fronter. Udover at du kan få professionel hjælp, kan din familie også være gode sparringspartnere om du skal søge hjælp, eller hvordan du kan forberede dig bedst muligt på barnet. Der er uden tvivl en masse gode råd at hente på begge fronter, som kan være brugbare og derved finde den rigtige løsning.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *